Tandarts Loosdrecht | Tarieven
Tandartsentarieven worden door de overheid (NZa - Nederlandse Zorg Autoriteit) vastgesteld. Een behandeling bestaat dus uit verschillende 'codes'.
tarieven, tandarts, loosdrecht, codes, betalingen, prijslijst
21
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.3,vc_responsive

Kosten en begroting

Tandartsentarieven worden door de overheid (NZa – Nederlandse Zorg Autoriteit) vastgesteld. Een behandeling bestaat uit verschillende ‘codes’. Een vulling is bijvoorbeeld een optelsom van de code voor de vulling, de code voor het voorbewerken van het tandoppervlak (etsen) en eventueel de codes voor verdoving en rubberdam.

De totale kosten van een behandeling zijn sterk afhankelijk van individuele factoren, zoals de uitgebreidheid en moeilijkheidsgraad van de behandeling en de benodigde extra’s zoals bijvoorbeeld verdoving of röntgenfoto’s. Dit leidt tot een al dan niet langere lijst van codes.

Vraag ons daarom altijd om een begroting indien u vooraf geïnformeerd wenst te worden over de kosten. Wij kunnen in veel gevallen ook berekenen welk bedrag van de behandeling uw zorgverzekeraar vergoedt.

Kinderen gratis

Alle kosten voor tandheelkundige hulp en behandelingen door de mondhygiëniste (met uitzondering van kroon- en brugwerk, implantaten en orthodontie) tot 18 jarige leeftijd worden uit de basisverzekering vergoed. Er is geen eigen risico van toepassing.

Er zijn dus geen financiële beperkingen om uw kind met een gezond en gaaf gebit naar de volwassenheid te begeleiden. Wij, en in het bijzonder onze mondhygiënistes, ondersteunen hier graag bij.

Verzekering

Kosten voor tandheelkundige hulp aan volwassenen (vanaf 18 jaar) worden alleen vergoed als u naast de basisverzekering een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten. De vergoeding die u ontvangt verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullende polis. Als u wilt weten of en tot welk bedrag een behandeling onder uw aanvullende verzekering valt, kunt u het beste de polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Een overzicht van de vergoedingen van de diverse zorgverzekeraars vindt u op de website zorgwijzer.nl
In veel gevallen kunnen wij ook voor u berekenen welk deel van een voorgestelde behandeling door uw tandartsverzekering wordt gedekt.

Tarieven

De tandartstarieven worden jaarlijks door de overheid vastgesteld. Een overzicht van de huidige tarieven vindt u op deze site.

Voor diverse behandelingen zijn er behalve de tandartstarieven ook nog materiaal- en techniekkosten van toepassing. Deze behandelingen zijn in het overzicht op de hierboven gelinkte website aangeven met ”ja” in de 2e kolom.
De prijzen zijn niet door de overheid vastgesteld en variëren daardoor enigszins. In overleg met u zullen wij de kwalitatief beste en voordeligste keuze maken voor uw persoonlijke situatie.