Tandarts Loosdrecht | Facings
Zowel directe facings, indirecte facings en kronen zijn niet alleen toepasbaar bij verkleurde tanden, maar ook bij misvormde of scheve tanden.
tandboog, regelmatig, maken, aanbrengen, facings, tandarts
16929
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16929,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.3,vc_responsive

Facings

Regelmatig lijkende tandboog

Een regelmatige stand van uw gebit is net als een witte kleur erg gezichtsbepalend. Een vooruitstekende tand valt vaak direct op. Scheefstaande tanden en spleten tussen de tanden zijn vaak opvallend. Dat wil niet zeggen dat u daar persé iets aan hoeft te doen: een bepaalde stand van de tanden kan u juist een heel sprekend gezicht geven. Als u er wel iets aan wilt doen zijn er verschillende mogelijkheden.

Aanbrengen van facings of kronen

Zowel de directe facings, indirecte facings en kronen zijn niet alleen toepasbaar bij verkleurde tanden, maar ook bij misvormde of scheve tanden. Door toepassing van deze technieken kan de tandarts een onregelmatig of gehavend gebit regelmatiger van vorm laten lijken. Door het aanbrengen van facings kunnen spleetjes tussen de voortanden gesloten worden. Ook kunnen tanden die wat naar achter liggen, opgedikt worden met een facing, zodat het lijkt alsof de tand naar voren is gehaald. Ook door het aanbrengen van kronen kan het gebit weer regelmatig gemaakt worden. In dit laatste geval moet er wel veel meer aan de tanden geslepen worden dan bij facings.