Tandarts Loosdrecht | Fluoride
Fluoride is een natuurlijke stof die de tanden en kiezen steviger maakt. Verwar het niet met de stof 'fluor', door deze verwarring doen er negatieve verhalen over fluoride de ronde.
fluoride, speciale, tandpasta's
16342
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16342,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.3,vc_responsive

Fluoride

Wat is het?

Fluoride is een natuurlijke stof die de tanden en kiezen steviger maakt. Verwar het niet met de stof ‘fluor’, door deze verwarring doen er negatieve verhalen over fluoride de ronde. Fluoride helpt goed tegen het ‘oplossen’ van het beschermende tandglazuur onder invloed van bacterieen. Fluoride zorgt ervoor dat de gezonde mineralen weer terugkomen. Dagelijks goed poetsen met tandpasta zorgt bovendien voor de juiste hoeveelheid fluoride om gaatjes in tanden en kiezen te voorkomen. Het aanvullende gebruik van fluoride tabletjes, fluoride spoelen op school en/of fluoride behandelingen bij de tandarts wordt niet meer geadviseerd.

Hoeveel

Gebruik niet teveel tandpasta tegelijk. 1 Centimeter is voldoende. Voordat de fluoride echt inwerkt op de tanden en kiezen, heeft u minstens 2 minuten gepoetst. Gebruik voor kinderen speciale kindertandpasta’s met verlaagd fluoride gehalte.

Speciale tandpasta’s

Naast gewone fluoride-houdende tandpasta’s zijn er diverse pasta’s met nuttige toevoegingen voor specifieke doeleinden:

– tegen gevoelige tandhalzen

– tegen tandsteen

– tegen oppervlakkige tandvleesontstekingen

– om tanden witter te maken

Tot slot

Bedenk dat tandpasta niet het enige is bij goed tandenpoetsen! Het belangrijkste doel van de dagelijkse mondhygiene is de verwijdering van de tandplak. Kortom, gebruik een tandpasta die u zelf fijn vindt, borstel met een goede tandenborstel en zorg dat het ook tussen de tanden en kiezen goed schoon wordt, bijvoorbeeld door te flossen, stoken of rageren.